9 Αυγούστου 2011

Αγάπη προς τον πλησίον

Βίασε τον εαυτό σου,σαν συναντήσεις τον διπλανό σου,να τον τιμήσεις παραπάνω απο το μέτρο του.Φίλησε τα πόδια του και τα χερια του και κράτησε τα πολλές φορές με τιμή και βάλε τα επάνω στα μάτια του και παίνεψε τον ακόμα και για εκέινα που δεν έχει.Και σαν χωριστεί απο σένα,πες για αυτόν καθέ καλό και τιμημένο,γιατι με αυτά και με τέτοια τον τραβάς στο καλό και τον κάνεις να ντρέπεται απο τα καλά τα λόγια που του είπες και σπέρνεις σε αυτόν τους σπόρους της αρετής.

Και απο την τέτοια συνήθεια που συνιθίζεις τον ευατό σου,τυπώνεται μέσα σου τύπωμα καλό και θα αποχτήσεις ταπείνωση μέσα σου και χωρις να κατορθώνεις τα μεγάλα.Και οχι μονάχα αυτο,μα και αν έχει κάποιο ελάττωμα ,σαν τιμηθεί απο σένα,εύκολα παραδέχεται απο σένα την γιατρειά του,επειδή ντρέπεται απο την τιμή που του έδωσες.

Τούτον τον τρόπο να έχεις πάντα,να γλυκομιλάς και να τιμάς τους ανθρώπους και να μην ερεθιζεις κανέναν,είτε να τον πεισμώνεις,μήτε για την πίστη του,μήτε για τα κακά του έργα.Φύλαγε τον ευατό σου να μην προσβάλεις κανένα σε κάποιο πράγμα.Γιατί έχουμε τον ουρανό κριτή που δεν κοιτάζει πρόσωπο.

ΟΣΙΟΥ ΙΣΑΑΚ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο είναι καλοδεχούμενο, μόνο θα παρακαλούσα, να υπογράφετε με ένα μικρό όνομα, ως πρόσωπα. Νοιώθω λίγο άβολα να απαντώ στον ''Ανώνυμο''... ;-)