17 Φεβρουαρίου 2012

Γαλήνη

Λέω πως είναι τούτες οι μέρες, γαλήνιες μέρες, γεμάτες σκέψεις λευκές, καθαρές, πλήρεις ομορφιάς και μιας γλύκας, που ρέει απο μέσα μου και σκορπίζει παντού.. Κάπως έτσι νοιώθω τελευταία. Κι όμως, καμία έξω μου αλλαγή δεν έφερε τούτη τη γαλήνη , που βιώνω τόσο αναπάντεχα στη ζωή μου. Όλα κυλούν με τον ίδιο τρόπο, τον αργόσυρτο, τον ράθυμο, κι εγώ βαδίζω πάνω στου χρόνου το πέρασμα και ιχνηλατώ πάνω στις στροφές του, ψάχνοντας να δω τα γδαρσίματα, που αφήσαν πίσω τους τα απότομα φρεναρίσματα των προηγούμενων, των πρότερων περαστικών..

Τόσο καιρό μάκραινα τα μαλλιά μου, τα άφηνα να με τυλίξουν, να με αγκαλιάσουν, να γίνουν χερούλια να πιαστεί απο πάνω τους η ελπίδα, να την σύρω μαζί μου, να την φέρω μέσα μου και να την αιχμαλωτίσω...όσο πιο βαθιά, τόσο πιο καλά... Μα, ήρθε η γαλήνη... Τόσο αθόρυβα, τόσο αναπάντεχα, να μου ψιθυρίσει, πως, τίποτε δεν έχω ''ανάγκη'', τίποτε έξω απο μένα. Πως όλα βρίσκονται κρυμμένα εδώ μέσα, πως είμαι αυτάρκης μέσα στην ένδειά μου. Και έκοψα τα μαλλιά μου. Γιατί δεν είχα ανάγκη πια να αγκιστρωθεί πάνω τους καμία ελπίδα. Άρχισα να τα ψηλαφώ, κι ένοιωσα στιγμιαία, πως κάτι λείπει, κάτι πολύτιμο, κάτι αγαπητό, μα μέσα σε όλες αυτές τις απώλειες του περασμένου χρόνου, τί θλίψη να μου προκαλέσει κάτι τόσο ελάχιστο; Σαν ζήσεις μεγάλες θλίψεις, οι μέτριες σου είναι τόσο ασήμαντες, που προσπερνούν σαν κρύο αεράκι.

Ξυπνώ το πρωι, κοιτώ τον ουρανό και αφήνομαι στη σαγήνη της ομορφιάς του. Η φύση έγινε γλυκιά μου συντροφιά, τροφοδοτεί τον αφελή συναισθηματισμό μου με ρομαντισμούς, που κάθε άλλος θα περιγελούσε. Οι προσευχές μου γλύκαναν κι αυτές πολύ, χώρεσαν πιο πολλούς, κι η εικόνα του Χριστού με κοιτά πιο γλυκά, με ποτίζει γαλήνη ανείπωτη... Και η αγάπη μου για τους απόντες, κι αυτή, ολοένα μεγαλώνει...
Σ.

8 σχόλια:

  1. Λευκοντυμένος Άγγελος , η παρουσία σου , αγαπημένη ...

    Εύχομαι η γαλήνη , και η Ουράνια χαρά να βασιλεύουν παντοτεινά στης ψυχής σου το παλάτι !

    Η ηρεμία μεταγγίστηκε και σε μένα διαβάζοντας την ανάρτησή σου .

    Να είσαι πάντα ευλογημένη .

    Σου στέλνω την αγάπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oλα είναι μέσα μας αν μέσα μας είναι Εκείνος... :)
    Φιλάκια και μια μεγάλη αγκαλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είναι πολύ σπουδαίο που είσαι πλημμυρισμένη με τόση γαλήνη... εύχομαι πάντα να είσαι έτσι... την καλησπέρα μου...

    "...Σαν ζήσεις μεγάλες θλίψεις, οι μέτριες σου είναι τόσο ασήμαντες, που προσπερνούν σαν κρύο αεράκι..."

    πολύ όμορφο αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Διαβάτη: Την ηρεμία αυτή μόνο Εκείνος μπορεί να τη φέρει στην καρδιά μας, αν την εμπιστευτούμε στα χέρια του...δίχως όρους... Είμαι σίγουρη οτι καταλαβαίνεις τί εννοώ..:-)

    @Λιακάδα: Οι ζεστές αγκαλιές είναι το μεγαλύτερο δώρο..! Σε ευχαριστώ Λιακαδίτσα και σου την επιστρέφω με αγάπη! Να είναι οι μέρες σου γαλήνιες, ειρηνικές, πλήρεις συναισθημάτων..! Καλό σκ!

    @Νημερτής: Σε ευχαριστώ για την ευχή σου Νημερτή! Τόσο οι θλίψεις, όσο και οι χαρές είναι ο πλούτος μας, και είναι εξίσου καλοδεχούμενες! Να περνάς όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Voulaki μου με πολυ χαρα σε βρισκω λοιπον!

    Βλεπω μια ευαισθησια στις αναρτησεις σου, μια ψυχικη ηρεμια και ζεστασια.

    Χαιρομαι που νεα παιδια εχουν τοσο βαθος ψυχης και δυναμη γραφης!

    Χαρηκα πολυ που βρηκα το μπλογκ σου! Θα τα λεμε συχνα! Να μου εισαι καλα και να εισαι παντα τοσο ηρεμη και στα δυσκολα που θα ερθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαβάζοντας το μου την μετέδωσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συχνα χρειαζεται να περασουμε κατι αρκετα ασχημο για να καταλαβουμε πως τα αλλα, τα 'μετρια' που μεχρι τωρα μας εκαναν να πιστευουμε οτι το βαρος ολου του κοσμου ειναι ακουμπισμενο πανω μας, τελικα δεν ειναι τιποτα..
    κι αυτη η γαληνη, το ουρανιο τοξο που παντα ερχεται μετα, ειναι τοσο ομορφη..ειδικα οταν συνοδευεται απο τη σκεψη πως υπαρχει ενα χερι που ειναι εκει και σε καθοδηγει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Αλχημιστής: Σε ευχαριστώ που μου στέλνεις τόσο γλυκές και όμορφες ευχές.. Τόσο τα εύκολα όσο και τα δύσκολα είναι καλοδεχούμενα! Όλα μας ωθούν στο παρακάτω! Σου εύχομαι να έχεις πάντοτε ψυχική ηρεμία και γαλήνη σε ό,τι σου φέρει η ζωή! :-)

    @Dark13sun: Σε ευχαριστώ που επισκέπτεσαι τις σκέψεις μου.. Χαίρομαι πραγματικά αν μπόρεσα να σου μεταδώσω γαλήνη, έστω και στο ελάχιστο..Να είσαι γαλήνιος και να αποτυπώνεις τα σήματα της καρδιάς σου με την γλυκύτητα που πάντα διακρίνει την γραφή σου.. Να περνάς όμορφα!

    @Φανή: Ακριβώς γι'αυτό είναι τόσο πολύτιμη κάθε εμπειρία της ζωής, όσο επώδυνη κι αν είναι κάποιες φορές. Όλα μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι, όλα γύρω μας, μέσα μας, μας διδάσκουν..Αρκεί να έχουμε οξυδέρκεια στην πορεία μας! Σε ευχαριστώ που πέρασες απο εδώ. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε σχόλιο είναι καλοδεχούμενο, μόνο θα παρακαλούσα, να υπογράφετε με ένα μικρό όνομα, ως πρόσωπα. Νοιώθω λίγο άβολα να απαντώ στον ''Ανώνυμο''... ;-)